CUKORMÁZAS RÉPAKOCKA

Az abszolút jolly joker sütinket szeretném bemutatni! Ez pedig nem más, mint egy pihe-puha, szaftos répás süti, narancsos cukormázzal borítva (megjelent: Kifőztük - január). Tényleg nagyon finom és megsütni is annyira egyszerű, hogy még munka után, este is képes vagyok nekifogni. Uzsis dobozba, vendégvárónak, iskolai farsangra vagy reggeli kávé mellé - egyszóval univerzális. Ha muszáj, kevesebb máz rácsorgatásával lightosabbá tehetjük. Mondom, ha muszáj...


Hozzávalók kb. 27 x 20 cm-es tepsihez
3 tojás
16 dkg nádcukor
1,7 dl olaj
1 (bio)narancs finomra reszelt héja
2/3 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 nagyobb sárgarépa finomra reszelve (kb. 17 dkg)
17 dkg sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 zacskó (12g) sütőpor az arány)
1 teáskanál szódabikarbóna

a tepsihez:
kevés vaj

a tetejére:
15 dkg porcukor
kevés átszűrt, frissen facsart narancslé (kb. 1/4 narancs)


A tojást kihabosítjuk a cukorral. Keverés közben hozzácsorgatjuk az olajat, elvegyítjük benne a narancshéjat, a fűszert és a répát. Végül a sütőporos lisztet és a szódabikarbónát is a masszába dolgozzuk. A tepsit kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A tésztát beleöntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

A narancslevet szinte cseppenként adagolva keverjük a cukorhoz, amíg sűrű mázat nem kapunk, és a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések