KANDÍROZOTT NARANCSHÉJAS, CSOKOLÁDÉS KUGLÓF
Nos, akár a Valentin-napot ünneplőkkel szimpatizálunk, akár az ellentábort erősítjük, egy illatos, csokis kuglófot bármikor érdemes megsütni. A kuglóf számomra már egy kevés porcukorral meghintve is ünnepi, hát még ha sötét, olvasztott csokoládéval van leöntve. A kandírozott narancshéj és a kakaóbabtöret már csak egy kis plusz...
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (70%-os)
12 dkg vaj (laktózmentes)
3 tojás
20 dkg nádcukor
2 narancs reszelt héja (lehetőleg bio)
2,5 dl tejszín (laktózmentes)
22 dkg liszt
6 g sütőpor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg kandírozott narancshéj, apróra vágva
tetejére:
6 dkg magas kakaótartalmú csokoládé (70%-os)
kandírozott narancshéj
kakaóbabtöret
A csokoládét és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. Közben a tojást kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a reszelt narancshéjat. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládés keveréket, aztán a tejszínt is. Óvatosan beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Amikor a massza már egynemű, csomómentes, belekeverjük a kandírozott narancshéjat. Vajjal kikent kuglófformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) Rácson hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejére csorgatjuk. Kandírozott narancshéjjal és kakaóbabtörettel szórjuk meg. Frissen, még langyosan tálaljuk.
A díszítéshez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejére csorgatjuk. Kandírozott narancshéjjal és kakaóbabtörettel szórjuk meg. Frissen, még langyosan tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése