MANDULÁS-NARANCSOS EGRESTORTA
Igazi nyári, gyümölcsös pite... enyhén savanykás és épp eléggé mandulás. Ezzel a sütivel (Kifőztük július) nem kell órákat a konyhában görnyedni, mégis tetszetős desszertet varázsolhatunk az asztalra. Elszántabbak egy gombóc vanília fagyival is megkoronázhatják...
Hozzávalók 24 cm-es kapcsos tortaformához:
15 dkg puha vaj
15 dkg nádcukor
2 tojás
1 narancs reszelt héja
17,5 dkg natúr joghurt
10 dkg liszt
10 dkg őrölt mandula
7 g sütőpor
25 dkg egres
Tetejére:
1 evőkanál szeletelt mandula
2 teáskanál nádcukor
Díszítéshez:
porcukor
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancshéjat és a joghurtot. Ezután - az egres kivételével - belekeverjük a többi hozzávalót is. A gyümölcsöt a tésztához forgatjuk és a vajjal kikent formába öntjük. A tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel, és meghintjük kevés cukorral is. 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!). Tálalás előtt porcukorral díszítjük.
A rózsaszín Ib Laursen tortatál innen.
A rózsaszín Ib Laursen tortatál innen.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése