FEKETEOLÍVABOGYÓ-KRÉM

Most végre felkerül az egyik kedvenc kencém, a feketeolíva tapenade receptje (megjelent: Kifőztük - február) a zöldolívabogyó-krém mellé. Ezek a paszták annyira szuperek, előre is elkészíthetők, aztán pedig remekül elvannak a hűtőben. Vacsorára csak a baguettet vagy a pirítóst kell előkészíteni, utána már mindenki kenegetheti a saját kis szendvicskatonáját...


Hozzávalók
10 dkg fekete olívabogyó (magozott)
1 dkg kapribogyó
1 dkg aszalt paradicsom (1 db)
2-3 szardellafilé
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt tarka bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 teáskanál olívaolaj


Az összes hozzávalót késes aprítóba tesszük, és néhány perc alatt krémesre dolgozzuk. Elkészítés után hűtőben tároljuk. Tálaláskor pirítóst, bagettet kínálunk mellé.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések