GRANOLA 2.0, VAGYIS A GRAMARÁNT

Azt hiszem ebben az évben bőven kijutott a Márton - napi libából, először a Gellértben ebédeltünk, ahol megkóstoltuk a "pekingi libát" a liba sushival karöltve, aztán a Balatonnál folytattuk újbor kóstolással és egy évzáró minikirándulással egybekötve. Az ősz talán utolsó kellemes, igazi napsütéses, langyos napjait Csopakon, Füreden és Tihanyban töltöttük, sok sétával, piaccal és persze libával...



Bár a képek alapján úgy tűnhet, hogy vége a szezonnak és egy lélek sem jár már ilyenkor a Balatonnál, de a fotók csalnak, sokan indultak útnak és kirándultak még november közepén is. Mi piacoztunk Tihanyban, teszteltük a Márga bisztrót és a Koczor pincészetben "lúdvacsoráztunk", ahol már az újborral koccintottunk. Csak a diétámnak tett jót, hogy "a" csopaki csárdában az új étlap bevezetésével az én nagy kedvencem, a káposztás-csülkös bableves lekerült az étlapról, így ismét marad az itthoni előállítás, most épp szigorúan laktózmentes tejföllel...




Ezek után nem meglepő, hogy az elmúlt hetek hústúladagolása után jobban esik most néhány könnyedebb étel, leves és saláta, reggelire pedig egy kis joghurt vagy müzli. Eddig is készítettem granolát, ám ennek végre elkészült a továbbfejlesztett verziója (Kifőztük november), ami az amaránttól nem csupán gazdagabb és laktatóbb lett, de ropogósabb és izgalmasabb is.


Hozzávalók:
2 evőkanál amaránt
8-10 dkg zabpehely
1 marék mogyoró
1 evőkanál tökmag
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál napraforgómag
2 teáskanál dióolaj
2 teáskanál datolyaszirup

5 szem aszalt sárgabarack
1 marék mazsola

Az amarántot kisebb lábosba tesszük és kis lángon, lefedve 4-5 perc alatt kipattogatjuk, mint a kukoricát. Az aszalványok kivételével az összes hozzávalót beleforgatjuk és szétterítjük egy tepsin. 180 fokos sütőben 10 percig pirítjuk úgy, közben 3 percenként átkeverjük. Amint kihűlt, hozzáadjuk az asztalt gyümölcsöket, majd légmentesen záródó üvegbe töltjük. Reggelire natúr joghurttal és lekvárral, mézzel tálaljuk.


Megjegyzések

  1. Vasarnap estere ugy ereztuk magunkat mintah toltott libak lennenk.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések